Skip to main content

Osia® Smart -sovellus: Usein kysyttyjä kysymyksiä


Osia Smart -sovellus on yhteensopiva Osia 2 -puheprosessorin kanssa.


Ajantasainen luettelo yhteensopivista iPhone- ja Apple Watch -malleista ja iOS-versioista on saatavilla osoitteesta www.cochlear.com/compatibility.


Kyllä, useimmissa tapauksissa. Sovelluksen toimivuus varmistetaan niissä iOS-versioissa, jotka ovat saatavilla sovelluksen julkaisuajankohtana. Jos uudemman iOS-version raportoidaan aiheuttavan ongelmia, pyrimme päivittämään sovelluksen ja ratkaisemaan ongelman viipymättä.

Jotta voidaan minimoida pariliitäntään, yhdistämiseen tai sovelluksen käyttöön liittyvien ongelmien riski iOS-päivityksen yhteydessä, suosittelemme, että:

  • kirjaudut ulos sovelluksesta, purat puheprosessorin pariliitännän ja poistat sovelluksen asennuksen ennen iOS-päivitystä tai
  • kirjaudut ulos sovelluksesta, purat puheprosessorin pariliitännän, poistat sovelluksen asennuksen ja käynnistät iPhonen uudelleen iOS-päivityksen jälkeen.

Tämän jälkeen pariliitä ensin puheprosessori, lataa ja asenna sovellus (katso ohjeet jäljempänä) ja kirjaudu uudelleen sisään samoilla tiedoilla kuin aikaisemmin.


Kyllä, voit pariliittää enintään 5 iPhonea puheprosessorisi/puheprosessoriesi kanssa ja asentaa sovelluksen niihin kaikkiin. Voit kuitenkin yhdistää kerrallaan vain yhden iPhonen puheprosessoriisi/puheprosessoreihisi.


Sovellus opastaa ratkaisemaan yhteysongelmat näyttöön tulevien ohjeiden avulla. Varmista, että käytät uusinta iOS-versiota (ellei Cochlear ohjeista toisin osoitteessa www.cochlear.com/compatibility). Suosittelemme, että purat puheprosessorin pariliitännän ennen iOS-päivitystä ja muodostat pariliitännän uudelleen päivityksen jälkeen.

Voit kokea yhteysongelmia myös, jos suoratoistat puheprosessoriisi ääntä iPhonesta samalla, kun sovellus käynnistetään. Ongelmia ei pitäisi ilmetä, jos sovellus on käynnissä taustalla, kun ääntä suoratoistetaan.


Yhteys puheprosessorin ja iPhonen välillä voi katketa, jos puheprosessorin paristovirta on vähissä tai jos iPhonen ja puheprosessorin välillä on liian suuri etäisyys tai esteitä.

Varmista, että puheprosessorin paristovirta on riittävä ja että puheprosessori on mobiililaitteen kantaman alueella. Varmista, että Bluetooth on käytössä, ja käynnistä sitten sovellus uudelleen. Sovelluksen pitäisi muodostaa yhteys uudelleen automaattisesti.

Kun yhteys katkeaa, näyttöön ilmestyy vaihtoehto Käynnistä vianetsintä. Napauttamalla sitä voit aloittaa ohjatun vianetsinnän ja saada apua.


On vaikea määrittää tarkkaa etäisyyttä, sillä siihen vaikuttavat puheprosessorin paristovirta, laitteiden välissä olevat esineet ja ympäristö, jossa olet.


Puheprosessorin paristovirta voi olla riittämätön yhteyden ylläpitämiseen. Vaihda paristo. Sovellus muodostaa yhteyden uudelleen automaattisesti.

Kun yhteys katkeaa, näyttöön ilmestyy vaihtoehto Käynnistä vianetsintä. Napauttamalla sitä voit aloittaa ohjatun vianetsinnän ja saada apua.

Jos ongelma jatkuu, voit yrittää poistaa pariliitetyn puheprosessorin iPhonesta ja muodostaa pariliitännän sitten uudelleen. Katso lisätietoa kohdasta Miten poistan pariliitetyn puheprosessorin?.


Kun suoratoistat ääntä iPhonesta, puheprosessorit siirtyvät automaattisesti suoratoisto-ohjelmaan. Palaa takaisin kuulo-ohjelmaan keskeyttämällä suoratoisto.


Yhteys puheprosessoriisi on mahdollisesti katkennut. Kun yhteys on muodostettu uudelleen, voit jälleen vaihtaa ohjelmaa.


Apple Watch -käyttöliittymä tarjoaa nopean pääsyn keskeisiin toimintoihin, kuten ohjelman vaihtamiseen tai äänenvoimakkuuden säätämiseen. Sinun tarvitsee vain pyyhkäistä vasemmalle tai oikealle, kun haluat valita ohjelman tai suosikin tai aloittaa suoratoiston langattomista lisälaitteista. Säädä äänenvoimakkuutta kellonäytön avulla tai vaimenna ääni asettamalla äänenvoimakkuudeksi 0.

Apple Watch näyttää myös ilmoitukset, kuten varoitukset puheprosessorin vähäisestä paristovirrasta.


Sovelluksen paristoilmaisin näyttää puheprosessorin pariston senhetkisen varaustason: täynnä tai paristovirta vähissä. Vähäinen paristovirta tarkoittaa, että langaton toiminta on vaarassa keskeytyä ja että paristo on vaihdettava pian.

Osia 2 -puheprosessori käyttää sinkki-ilmaparistoa, joka pitää varauksen lähes samalla tasolla siihen saakka, kunnes pariston varaus on lähes tyhjentynyt, minkä jälkeen paristovirta vähenee erittäin nopeasti. Siksi sovelluksen on vaikea näyttää pariston tarkkaa varaustasoa ennen kuin puheprosessori varoittaa vähäisestä paristovirrasta.


Ei. Sovellus ei vaikuta merkittävästi puheprosessorin virrankulutukseen.

Muiden sovellusten tavoin sovelluksen käyttö kuluttaa jonkin verran iPhonen virtaa. Sovelluksen Etsi laite -toiminnon käyttö edellyttää, että GPS on käytössä. Voit säästää virtaa poistamalla GPS:n käytöstä iPhonessasi.


Kyllä. Jos pariliität mobiililaitteesi lapsesi puheprosessorin kanssa, voit ohjata ja seurata sitä etänä, mutta sinun on oltava kantaman alueella. Voit tarkastella pariston varausta, säätää äänenvoimakkuutta ja vaihtaa ohjelmaa koskematta puheprosessoriin.