Skip to main content

Приложение Nucleus® Smart: Често задавани въпроси


Звуковият процесор Cochlear™ Nucleus 7 е съвместим с приложението Nucleus Smart.


За да използвате приложението Nucleus Smart за Android, вашето устройство трябва да работи с Android 5.0 (Lollipop) или по-нова версия и да поддържа Bluetooth 4.0 или по-нова версия.

Приложението Nucleus Smart е потвърдено като съвместимо с по-долу посочените смартфони с Android.

Производител Модел
Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S8
Huawei P8lite
Google Pixel
LG G6
Lenovo Moto G5
HTC U11

Ако вашето устройство не е в този списък, но използва Android 5.0 и Bluetooth 4.0, приложението Nucleus Smart може все още да работи, но няма да може да предложи същото ниво на поддръжка при ситуации, свързани с отстраняване на неизправности.


Приложението Nucleus Smart не е предназначено да се използва на таблети.


Приложението Nucleus Smart може да се изтегли безплатно от Play Store на Google. Докоснете иконата на Play Store, потърсете „Nucleus Smart“ и след това изберете, за да изтеглите приложението Nucleus Smart. Моля, имайте предвид, че приложението Nucleus Smart може да не е налично във всички държави и може затова да не се появи при вашето търсене.


Не. Устройствата с Android нямат вградена поддръжка за слухови апарати. Поради това е необходимо приложението Nucleus Smart да бъде инсталирано на вашето устройство с Android, ако желаете да го използвате за контролиране на вашия звуков процесор Nucleus 7.


Не. Можете да използвате приложението Nucleus Smart за управление и наблюдение на вашия звуков процесор Nucleus 7 на съвместимо устройство на Apple или устройство с Android.

„Made for iPhone“ означава, че можете да предавате звук директно към вашия звуков процесор от съвместими устройства на Apple. За да предавате звук от устройства с Android, е необходим Cochlear Wireless Phone Clip (клипс за телефон).


Операционната система Android все още не поддържа директно нискоенергийно предаване на звук с Bluetooth®. Можете да използвате предаване на телефонни обаждания и музика безжично от вашето устройство с Android до вашия звуков процесор Nucleus 7 чрез Cochlear Wireless Phone Clip (клипс за телефон).


За да управлявате своя звуков процесор Nucleus 7 с приложението Nucleus Smart, ще трябва да изтеглите приложението Nucleus Smart и да влезете със своя акаунт в Cochlear. Ако нямате акаунт в Cochlear, можете да създадете такъв, след като изтеглите приложението, като докоснете „Създаване на нов акаунт“ и следвате инструкциите на екрана.


Можете да сдвоите вашия звуков процесор Nucleus 7 с до максимум пет съвместими устройства с Android и да инсталирате приложението Nucleus Smart на всички тях.

Въпреки това можете да свързвате само по едно съвместимо устройство с Android към звуковия(те) си процесор(и) в даден момент.


Да. Ако сдвоите вашето съвместимо устройство с Android със звуковия процесор Nucleus 7 на детето ви, можете да управлявате и наблюдавате процесора, което ви позволява да видите състоянието на батерията, да регулирате силата на звука и да сменяте програмата, без да е необходимо да докосвате звуковия процесор.


Ако не можете да настройвате звуковия(те) си процесор(и) с помощта на приложението Nucleus Smart, вашето съвместимо устройство с Android може да не е сдвоено правилно с процесора ви.

Изгледайте нашата анимация за сдвояване на Nucleus 7, за да научите повече за процеса на сдвояване при Android. Ако сте завършили успешно процеса за сдвояване, уверете се, че устройството ви е в рамките на препоръчителния обхват и че няма нищо, което да предизвиква прекомерни смущения. Ако проблемът се повтаря, свържете се с Cochlear или със своя слухопротезист.

 


В горната дясна част на началния екран на Nucleus Smart ще видите икона за батерия. Тя ще указва колко са заредени вашите батерии. Докоснете иконата на батерията, за да видите екрана „Състояние“, който ви показва по-подробен изглед на нивото на батерията на звуковия процесор. На този екран също така се илюстрира нивото на звука, подаван към вашия звуков процесор Nucleus 7, и индикаторът за състояние на звуковия процесор. Отметка указва, че вашият звуков процесор Nucleus 7 работи правилно.


Ако сте изпълнили процеса на сдвояване, можете да плъзнете с пръст надолу маркировката на известието и да проверите дали приложението Nucleus Smart показва състоянието на батерията на вашия(те) процесор(и). Ако не виждате известие, това означава, че приложението не работи. Можете да го стартирате, като откриете иконата на приложението Nucleus Smart в секцията с приложенията (или на вашия начален екран) и я докоснете.


Приложението Nucleus Smart ще спре да работи само когато принудите приложението да се затвори. Трябва да затваряте приложението само за целите на отстраняване на неизправности, тъй като то трябва да работи, за да използва функции като „Намери моя процесор“ и „Проследяване на слуха“. За да затворите приложението, отворете „Настройки“, изберете „Приложения“, открийте в списъка Nucleus Smart и натиснете „Принудително спиране“.


Ако сте получили вашия звуков процесор Nucleus 7 преди юли 2018 г., фърмуерът му ще трябва да се актуализира, преди да можете да го използвате с устройство с Android. Тази лесна актуализация може да се извърши от вашия лекар. Свържете се с Cochlear или с вашия слухопротезист за повече информация.


Ако все още срещате затруднения или имате някакви други въпроси относно приложението Nucleus Smart, моля, свържете се с местния офис на Cochlear за съвети и съдействие на адрес cochlear.com/intl/contact/global-offices.